Adatvédelmi nyilatkozat

A Léleképítő Szellemi Önfejlesztő Bt.– „BALANCE-CLUB”

Adatvédelmi- és Adatbiztonsági Szabályzata

TARTALOMJEGYZÉK

TARTALOMJEGYZÉK………………………………………………………………………………………………… 1

BEVEZETÉS……………………………………………………………………………………………………………… 2

1.    AZ
ADATKEZELŐ SZEMÉLYE……………………………………………………………………………… 2

2.    A
SZABÁLYZAT CÉLJA……………………………………………………………………………………….. 3

3.    SZABÁLYZAT
HATÁLYA……………………………………………………………………………………… 4

4.    FOGALOMMEGHATÁROZÁS……………………………………………………………………………….. 5

5.    AZ
ÉRINTETT JOGAI ÉS JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEI……………………………………. 7

6.    AZ
ADATKEZELÉS ELVEI………………………………………………………………………………….. 14

7.    AZ
ADATKEZELÉS JOGSZERŰSÉGE, CÉLJA…………………………………………………….. 15

8.    ADATKEZELÉS
JOGALAPJA: Az önkéntes hozzájárulás és kötelező adatkezelés…… 17

9.    AZ
ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA………………………………………………………………………. 19

  1. AZ ADATKEZELÉSSEL ÉRINTETT EGYES
    TEVÉKENYSÉGEK ÉS A KEZELT

ADATOK
KÖREI………………………………………………………………………………………………………. 20

10.1   Általános rendelkezések az egyes adatkezelési tevékenységek
kapcsán, az

Adatkezelő
által nyújtott szolgáltatások igénybevétele………………………………………………. 20

10.2   Információ
kérése………………………………………………………………………………………… 21

10.3   Weboldalon
keresztül történő megrendeléssel kapcsolatos adatkezelés……………. 22

10.4   Banki
adatokkal kapcsolatos adatkezelés……………………………………………………….. 23

10.5   Közösségi
oldalakon történő jelenlét és marketing…………………………………………… 24

10.6   Panaszkezelés…………………………………………………………………………………………….. 25

10.7   Weboldal
látogatási adatok…………………………………………………………………………… 26

11.     ADATFELDOLGOZÁS,
ADATÁTADÁS ÉS -TOVÁBBÍTÁS…………………………………. 29

  1. ADATBIZTONSÁG, A SZEMÉLYES ADATOK
    TÁROLÁSA, AZ

INFORMÁCIÓBIZTONSÁG……………………………………………………………………………………….. 31

13.     AZ
ADATKEZELŐ NYILATKOZATAI………………………………………………………………… 33

14.     EGYÉB
RENDELKEZÉSEK…………………………………………………………………………….. 35

BEVEZETÉS

  1. A Léleképítő
    Szellemi Önfejlesztő Bt., mint adatkezelő ezúton tájékoztatja ügyfeleit,
    valamint weboldalának és közösségi oldalának látogatóit (továbbiakban ők
    együttesen: érintett(ek), vagy felhasználó(k)), hogy tiszteletben tartja az
    érintettek személyhez fűződő jogait, ezért adatkezelése során az alábbi adatkezelési
    szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) értelmében jár el. Az Adatkezelő a
    Szabályzatnak az időközben módosulandó jogszabályi háttérrel és egyéb belső
    szabályzattal való összehangolása miatti megváltoztatására a jogot fenntartja.
    Az adatvédelmi szabályzat mindenkor hatályos változata elérhető a https://balance-life.club/
    weboldalon.
  • Hivatkozva az 1.
    pontra, a jelen Szabályzat a Léleképítő Szellemi Önfejlesztő Bt.által a https://balance-life.club/
    oldalon, továbbá a weboldal céljához és tartalmához kapcsolódóan elektronikus
    úton – így például a weboldalon, e-mail-en, közösségi oldalon keresztül, –
    valamint személyesen, telefonon, valamint további más módon, vagy fórumon
    keresztül az érintettek számára nyújtott adatkezelési tevékenységeket
    szabályozza. Adatkezelő a weboldal célján és tartalmán túl is nyújt az
    érintettek számára adatkezelési tevékenységeket, de azokról külön szabályzatban
    rendelkezik.
  • Adatkezelő
    törekszik arra, hogy minél pontosabban betartsa a Nemzeti Adatvédelmi és
    Információszabadság Hatóság ajánlásait, így különösen az előzetes tájékoztatás
    adatvédelmi követelményeiről szóló 2015. szeptember hó 29. napján kiadott
    ajánlását, és ezért a lehető legérthetőbben fejezi ki az adatvédelmi
    szabályokat, szükség esetén példákkal magyarázva azokat, valamint részletesen
    bemutatja az egyes adatkezelési tevékenységeket, hogy az érintett mindezek
    ismeretében tudja eldönteni azt, hogy önkéntes hozzájárulását adja azokhoz,
    vagy sem.
  • Bár az előzetes
    tájékoztatás kötelezettségét jelen Szabályzattal az Adatkezelő teljesíti, de a
    könnyebb olvashatóság és átláthatóság érdekében a jelen Szabályzattól formailag
    elkülönülő Adatvédelmi Tájékoztatót is közzétesz, amely a Szabályzat
    mellékletének tekintendő, és amelyet a Szabályzat magyaráz és tölt meg részletes
    tartalommal.
  1. AZ ADATKEZELŐ SZEMÉLYE
  1. Jelen Adatvédelmi- és Adatbiztonsági Szabályzat
    szempontjából Adatkezelő:
  1. Léleképítő Szellemi Önfejlesztő Bt.
  1. tényleges adatkezelés címe: „BALANCE-CLUB”, https://balance-life.club/
  • c.    tényleges adatkezelés webcímei (egyben
    Adatkezelő internetes elérhetőségei): 
    • https://balance-life.club/
  • a Munkatárs,
    akinek tevékenységével kapcsolatban a Léleképítő Szellemi Önfejlesztő Bt.teljes
    felelősséget vállal az érintettek személyi köre és harmadik személyek irányában.
  • A SZABÁLYZAT CÉLJA
  1. A jelen
    szabályzat elsődleges célja, hogy az Adatkezelővel kapcsolatba kerülő
    természetes személyek adatainak kezelésére vonatkozó alapvető elveket és
    rendelkezéseket meghatározza és betartsa annak érdekében, hogy a természetes
    személyek magánszférája védelemben részesüljön a vonatkozó törvényi
    előírásoknak és hatósági állásfoglalásoknak megfelelően.
  • Hivatkozva a 2.1
    pontban meghatározottakra, a jelen szabályzat célja annak biztosítása, hogy az
    Adatkezelő mindenben megfeleljen a hatályos jogszabályok adatvédelemmel
    kapcsolatos rendelkezéseinek, így különösen, de nem kizárólagosan
  • az információs önrendelkezési jogról és az
    információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, 
    • az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679
      Rendelete,
  • az elektronikus
    kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő
    szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény,
  • a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen
    kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény, 
    • a gazdasági reklámtevékenység alapvető
      feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény
      rendelkezéseinek.
  • Az Adatkezelő
    tehát kiemelten fontosnak tartja, egyben elkötelezett az iránt, hogy az
    érintett által a weboldalon vagy más fórumon keresztül vagy más módon
    rendelkezésre bocsátott, az információs önrendelkezési jogról és az
    információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény által meghatározott
    adatokat védelemben részesítse, és az érintetek információs önrendelkezési
    jogukat tiszteletben tartsa. E körben a vonatkozó hatályos jogszabályoknak
    teljes

körűen eleget téve járul hozzá az érintettek
biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez.

  • SZABÁLYZAT HATÁLYA
  1. Időbeli hatály: Jelen Szabályzat 2018. december
    hó 1. napjától további rendelkezésig vagy visszavonásig hatályos.
  • Személyi hatály kiterjed
  1. az Adatkezelőre, továbbá
  1. a Munkatársakra, Partnerekre; valamint
  1. azon személyekre, akik adatait e Szabályzat
    hatálya alá tartozó adatkezelések tartalmazzák, 
    1. továbbá azon személyekre, akik jogait vagy jogos
      érdekeit az adatkezelés érinti.
  • Hivatkozva a 2.
    pont iii. és iv alpontjaiban meghatározottakra, az érintettek személyek köre az
    alábbiakban kerül meghatározásra. Az Adatkezelő tehát elsősorban azoknak a
    természetes személyeknek az adatait kezeli, akik
  1. a weboldalon keresztül megadott adataikkal a
    weboldalon keresztül megrendelést tettek,
  1. telefonon,
    elektronikus úton – például az info@balance-life.club e-mail címre küldött
    adataikkal, weboldalon, közösségi oldalon keresztül – vagy más módon, vagy más
    fórumon keresztül ügyfélkapcsolat kialakítása céljából jelentkeztek, az
    Adatkezelő szolgáltatásait igénybe vették vagy megigényelték, vagy
  1. telefonon, elektronikus
    úton, vagy más módon, vagy más fórumon keresztül ügyfélkapcsolat kialakításán
    kívül eső más okból vagy célból – például, mint álláskereső – jelentkeztek az
    Adatkezelőhöz.
  • Az Adatkezelő ezen túlmenően külön
    adatállományokban kezeli azon személyek adatait is, akik az Adatkezelővel
    Munkatársi vagy Partneri viszonyban vannak.
  • Tárgyi hatály:
    Jelen Szabályzat hatálya kiterjed az Adatkezelő minden szervezeti egységében
    folytatott valamennyi személyes adatokat tartalmazó adatkezelésre függetlenül
    attól, hogy az elektronikusan és/vagy papíralapon történik. Papíralapú
    adatkezelés esetében Adatkezelő a jelen szabályzattól formailag különálló
    iratkezelési szabályzatot is bevezet és működtet, amely a jelen Szabályzat
    szerinti általános rendelkezéseket kiegészíti, és amelyre a jelen Szabályzat
    hatálya kiterjed, ezért a jelen Szabályzat mellékletének tekintendő.
  • 4.   
    FOGALOMMEGHATÁROZÁS
  1. Adatkezelő a következő fogalmakat használja a
    jelen Szabályzatban és annak mellékleteiben, ezért javasolja a fogalmak
    részletes áttekintését.
  • Érintett
    vagy Felhasználó
    : bármely
    meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül
    vagy közvetve – azonosítható természetes személy, példálózó felsorolással élve
    az Adatkezelő szolgáltatásait igénybe vevő természetes személy, stb.;
  • Személyes
    adat
    : az érintettel kapcsolatba hozható adat –
    különösen az érintettarcképe, hangja, neve, azonosító jele, valamint
    egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális
    azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre
    vonatkozó következtetés;
  • Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott
    kinyilvánítása, amelymegfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel
    félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes
    körű vagy egyes műveletekre kiterjedő

– kezeléséhez,
így tehát a hozzájárulásnak 3 alapeleme van: az önkéntesség, a

határozottság, és
a megfelelő tájékozottság;

  • Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve
    jogi személyiséggel nemrendelkező szervezet, aki, vagy amely önállóan
    vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az
    adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és
    végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja, így a
    jelen Szabályzat szempontjából Adatkezelő az 1. fejezet a) és b) pontja alapján
    meghatározott személy;
  • Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az
    adatokon végzett bármelyművelet vagy a műveletek összessége, így
    különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása,
    megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra
    hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése,
    valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang-
    vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai
    jellemzők rögzítése, példálózó felsorolással élve: információkérés,
    megrendelés, stb.;
  • Adatkezelés
    korlátozása
    : a tárolt
    személyes adatok megjelölése jövőbelikezelésük korlátozása céljából;
  • Profilalkotás: személyes adatok automatizált kezelésének
    bármely olyan formája,amelynek során a személyes adatokat valamely
    természetes személyhez fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére,
    különösen a munkahelyi teljesítményhez, gazdasági helyzethez, egészségi
    állapothoz, személyes preferenciákhoz,érdeklődéshez,megbízhatósághoz,viselkedéshez,

tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó
jellemzők elemzésére vagy előrejelzésére használják;

  • Álnevesítés: a személyes adatok olyan módon történő
    kezelése, amelynekkövetkeztében további információk felhasználása
    nélkül többé már nem állapítható meg, hogy a személyes adat mely konkrét
    természetes személyre vonatkozik, feltéve hogy az ilyen további információt
    külön tárolják, és technikai és szervezési intézkedések megtételével
    biztosított, hogy azonosított vagy azonosítható természetes személyekhez ezt a
    személyes adatot nem lehet kapcsolni;
  • Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára
    történőhozzáférhetővé tétele;
  • Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó
    technikai feladatokelvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához
    alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve
    hogy a technikai feladatot az adatokon végzik; a könnyebb érthetőség kedvéért,
    példálózó felsorolással élve adatfeldolgozás a könyvelési feladatok ellátása;
  • Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon,
    hogy a helyreállításuktöbbé nem lehetséges;
  • Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további
    kezelésének véglegesvagy meghatározott időre történő korlátozása
    céljából;
  • Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes
    fizikaimegsemmisítése, így például az adatokat tartalmazó irat
    ledarálása;
  • Adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok
    összessége;
  • Nyilvántartási
    rendszer
    : a személyes adatok bármely
    módon – centralizált,decentralizált vagy funkcionális vagy földrajzi
    szempontok szerint – tagolt állománya, amely meghatározott ismérvek alapján
    hozzáférhető;
  • Harmadik
    személy
    : olyan természetes vagy jogi
    személy, illetve jogiszemélyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely
    nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval, vagy
    azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen
    irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;
  • Adatvédelmi
    incidens
    : személyes adat jogellenes
    kezelése vagy feldolgozása,így különösen a jogosulatlan hozzáférés,
    megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés,
    valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés;
  • Partner: az Adatkezelő szolgáltatásait szerződés
    alapján igénybe vevő és/vagyaz Adatkezelő szolgáltatásainak
    teljesítéseit elősegítő (teljesítési segéd) jogi

személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok,
amelyek felé az Adatkezelő – az érintett hozzájárulását követően – személyes
adatot továbbít vagy továbbíthat, vagy amelyek az Adatkezelő számára
adattárolási, feldolgozási, kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos
adatkezelést elősegítő tevékenységet végeznek vagy végezhetnek;

  • Munkatárs: az Adatkezelővel megbízási-, munka- vagy egyéb
    jogviszonybanlevő természetes személy, aki az Adatkezelő
    szolgáltatásainak ellátásnak, teljesítésének feladatával van bízva és
    adatkezelési vagy adatfeldolgozási feladatai során személyes adatokkal
    kapcsolatba kerül vagy kerülhet és akinek tevékenységével kapcsolatban az
    Adatkezelő teljes felelősséget vállal az érintettek személyi köre és harmadik
    személyek irányában;
  • Adatgazda: az a Munkatárs, akinél az adat keletkezett,
    és/vagy akinek azadathoz hozzáférési jogosultsága van, és/vagy akinek
    az adatot egy másik adatgazda, vagy harmadik személy továbbította, és/vagy
    akinek az adat bármilyen más módon a birtokába jutott;
  • Weboldal: a https://balance-life.club/ portál és minden
    aloldala, amelyneküzemeltetője az Adatkezelő;
  • Közösségi
    oldal
    : példálózó felsorolással
    élve ahttps://www.facebook.com/galocaffe/?fref=ts portálon található
    oldal, amelynek gondozását az Adatkezelő végzi.
  • AZ ÉRINTETT JOGAI ÉS
    JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEI
  1. Az érintett jogai
    és jogorvoslati lehetőségei a 2011. évi CXII. törvény és az EU 2016/679
    Rendelete alapján az alábbiakban kerültek meghatározásra és az érintettek felé
    tájékoztatásra.
  • Az Adatkezelő
    felhívja az érintettek figyelmét, hogy az érintett jelen fejezet szerinti jogaival
    az info@balance-life.club e-mail címre küldött kérelmével, vagy Adatkezelő más
    elérhetőségén keresztül élhet.
  • A tájékoztatás
    joga, vagy más néven az érintett „hozzáférési joga”: A 2011. évi CXII. törvény
    és az EU 2016/679 Rendelet 15. cikke alapján az érintett kérelmére az
    Adatkezelő tájékoztatást ad
  1. az általa kezelt adatokról és személyes adatok
    kategóriáiról,
  • az adatkezelés céljáról,
  • az adatkezelés jogalapjáról,
  • az adatkezelés időtartamáról,
  • adott esetben az adatok tárolásának időtartamáról,
    vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól,
  • f.      adott esetben ha az adatokat nem az érintettől
    gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információról, 
    • adott esetben az
      automatizált döntéshozatalról, ideértve a profilalkotást is, valamint a
      logikára és arra vonatkozó érthető információkról, hogy az ilyen adatkezelés
      milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható
      következményekkel jár,
  • adatfeldolgozó adatairól, ha adatfeldolgozót
    vett igénybe,
  1. az adatvédelmi incidens körülményeiről,
    hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá
  • az érintett személyes adatainak továbbítása
    esetén, az adattovábbítás jogalapjáról, céljáról és címzettjéről.
  • A tájékoztatás
    ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan
    tájékoztatási kérelmet az Adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben
    költségtérítés állapítható meg. A már megfizetett költségtérítést vissza kell
    téríteni, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy a tájékoztatás kérése
    helyesbítéshez vezetett.
  • Adatkezelő felhívja az érintettek figyelmét,
    hogy a tájékoztatást meg kell tagadni a 2011. évi CXII. törvény alapján,
  1. ha törvény,
    nemzetközi szerződés vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusának rendelkezése
    alapján az Adatkezelő személyes adatot akként vesz át, hogy az adattovábbító
    adatkezelő az adattovábbítással egyidejűleg jelzi a személyes adat érintettje a
    nevezett törvényben biztosított jogainak korlátozását, vagy kezelésének egyéb
    korlátozását.
  • az állam külső és
    belső biztonsága, így a honvédelem, a nemzetbiztonság, a bűncselekmények
    megelőzése vagy üldözése, a büntetés-végrehajtás biztonsága érdekében, továbbá
    állami vagy önkormányzati gazdasági vagy pénzügyi érdekből, az Európai Unió
    jelentős gazdasági vagy pénzügyi érdekéből, valamint a foglalkozások
    gyakorlásával összefüggő fegyelmi és etikai vétségek, a munkajogi és
    munkavédelmi kötelezettségszegések megelőzése és feltárása céljából – beleértve
    minden esetben az ellenőrzést és a felügyeletet is -, továbbá az érintett vagy
    mások jogainak védelme érdekében.
  • Adatkezelő az
    elutasított tájékoztatási kérelmekről a Nemzeti Adatvédelmi és
    Információszabadság Hatóságot évente a tárgyévet követő év január 31-éig
    értesíteni köteles.
  • A helyesbítés
    joga: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan
    késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.
    Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a
    hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján

történő – kiegészítését. Ugyanakkor ha a személyes adat a valóságnak nem
felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az Adatkezelő rendelkezésére
áll, a személyes adatot az Adatkezelő kötelezően helyesbíti, az érintett kérése
nélkül is.

  • A törléshez való
    jog, vagy más néven az „elfeledtetéshez való jog”: Az érintett jogosult arra,
    hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá
    vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az
    érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje,
    ha azt kötelező adatkezelés nem zárja ki.
  • Az adatokat a
    fenti eseten kívül az Adatkezelő törölni köteles a 2011. évi CXII. törvény és
    az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete alapján, ha
  1. az adat kezelése jogellenes;
  • az adat hiányos vagy téves – és ez az állapot
    jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki; 
    • az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok
      tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;
  • azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.
  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a
    célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és
    nincsen elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat az Adatkezelőre
    alkalmazandó jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell; 
    • a személyes adatok
      gyűjtésére az EU 2016/679 Rendelet 8. cikk (1) bekezdésében említett,
      közvetlenül gyermekeknek kínált, információs társadalommal összefüggő
      szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

10. Abban az esetben, ha az Adatkezelő valamely okból nyilvánosságra
hozta a személyes adatot, és azt a fentiek értelmében törölni köteles, az
elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével
megteszi az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket –
annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy
az érintett kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e
személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

  • Magyarázat: Az
    interneten megvalósuló adatkezelések kapcsán nem elegendő a törléshez való
    jogot biztosítani, hiszen az adatok nem csak egy adatkezelőnél rögzülnek, hanem
    sok más adathordozón is, ezentúl a keresőmotorok a korábban tárolt verziókat is
    elérhetővé teszik. Az új általános adatvédelmi rendelet szabályai értelmében az
    internet

sajátosságaira tekintettel azt is lehetővé kell tenni, hogy az érintett
az adatok minden lehetséges elérési pontján töröltethesse azokat, hiszen csak
ez vezet el a tényleges joggyakorláshoz.

11. Adatkezelő felhívja az érintettek figyelmét
a törléshez vagy az „elfeledtetéshez való jog” EU-s rendeletből fakadó
korlátaira, amelyek a következők:

  1. a véleménynyilvánítás szabadságához és a
    tájékozódáshoz való jog gyakorlása;
  • a személyes
    adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog
    szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre
    ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat
    végrehajtása;
  • népegészségügy területét érintő közérdek;
  • az EU 2016/679
    Rendelet 89. cikk (1) bekezdésével összhangban a közérdekű archiválás céljából,
    tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a
    törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan
    veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy
  • jogi igények előterjesztése, érvényesítése,
    illetve védelme.

12. Az adatkezelés korlátozásához, vagy más
néven zároláshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az
Adatkezelő korlátozza az adatkezelést.

13. Ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a
törlés sértené az érintett jogos érdekeit, az adatokat zárolni kell. Az így
zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési
cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

14. Ha az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, helyességét,
de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható
meg egyértelműen, az adatokat zárolja. Ebben az esetben a korlátozás arra az
időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a
személyes adatok pontosságát.

15. Az EU rendelete alapján az adatokat zárolni
kell, ha

  1. az adatkezelés jogellenes, és az érintett
    ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának
    korlátozását;
  • az Adatkezelőnek
    már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett
    igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy
    védelméhez; vagy
  • az érintett
    tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra
    vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai
    elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

16. Ha az adatkezelés korlátozás (zárolás) alá esik, az ilyen személyes
adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi
igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más
természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve
valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

17. Adatkezelő ezúton kiemelten felhívja az érintettek figyelmét arra,
hogy az érintett helyesbítéshez, törléshez, zároláshoz való jogát törvény
korlátozhatja az állam külső és belső biztonsága, így a honvédelem, a
nemzetbiztonság, a bűncselekmények megelőzése vagy üldözése, a
büntetés-végrehajtás biztonsága érdekében, továbbá állami vagy önkormányzati
gazdasági vagy pénzügyi érdekből, az Európai Unió jelentős gazdasági vagy
pénzügyi érdekéből, valamint a foglalkozások gyakorlásával összefüggő fegyelmi
és etikai vétségek, a munkajogi és munkavédelmi kötelezettségszegések
megelőzése és feltárása céljából – beleértve minden esetben az ellenőrzést és a
felügyeletet is -, továbbá az érintett vagy mások jogainak védelme érdekében.

18. Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, maximum a kérelem
beérkezésétől számított 15 napon belül tájékoztatja az érintettet a kérelmében
meghatározottakról, és/vagy helyesbíti az adatokat, és/vagy törli és/vagy
korlátozza (zárolja) az adatokat, vagy tesz meg egyéb lépéseket a kérelemnek
megfelelően, ha nincsen azt kizáró ok.

19. Az Adatkezelő a helyesbítés, a törlésről, az
adatkezelés korlátozásának megtörténtéről írásban értesíti az érintettet, továbbá
mindazokat, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították,
átadták. Az érintettet kérésére az Adatkezelő tájékoztatja e címzettekről. Az
értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett
jogos érdekét nem sérti, vagy ha a tájékoztatás lehetetlennek bizonyul, vagy
aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Adatkezelő arról is írásban értesíteni
köteles az érintettet, ha az érintett joggyakorlása valamely okból nem
valósulhat meg, és köteles pontosan megjelölni a ténybeli és jogi okot,
valamint az érintett számára nyitva álló jogorvoslati lehetőségeket: a
bírósághoz és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadsághoz fordulás
lehetőségét.

20. Az „adathordozhatósághoz való jog”: Az
érintett jogosult arra, hogy

a.  a rá
vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat
tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá
jogosult arra, hogy

  • ezeket az
    adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az
    adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha: 
    • az adatkezelés hozzájáruláson, alapul; és

b)  az
adatkezelés automatizált módon történik.

21. Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása során az érintett
jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes
adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

  • A
    jog gyakorlása nem sértheti a törléshez való jogot. Az említett jog nem
    alkalmazandó abban az esetben, ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre
    ruházott közhatalmi jogosítványai gyakorlásának keretében végzett feladat
    végrehajtásához szükséges. A jog gyakorlása nem érintheti hátrányosan mások
    jogait és szabadságait.
  • A tiltakozáshoz való jog: Az érintett
    tiltakozhat személyes adatának kezelése – ideértve a profilalkotást is – ellen,
    ha
  1. a személyes
    adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az Adatkezelő vagy az adatátvevő
    jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés
    esetén;
  • a személyes adat felhasználása vagy továbbítása
    közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára
    történik;
  • a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként
    törvény lehetővé teszi.

24. Az érintett tiltakozhat az EU 2016/679 Rendelet 21. cikk 3. bek.
alapján is a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése
ellen, ekkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

  • Egy példa erre:
    Az érintett a személyes adatainak marketing célú értékesítése (eladása) ellen
    akkor is tiltakozhat, ha korábban ehhez hozzájárult. Ebben az esetben az
    adatokat értékesítés céljából a továbbiakban kezelni nem lehet.

25. Ha a személyes adatok kezelésére tudományos és történelmi kutatási
célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a
saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes
adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett
feladat végrehajtása érdekében van szükség.

26. Az Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a
tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de
legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt
írásban tájékoztatja. Amennyiben a kérelmező tiltakozása megalapozott, az
Adatkezelő az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és
adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a
tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat,
akik részére a tiltakozással

érintett személyes adatot korábban továbbította,
és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

27. Amennyiben az érintett az Adatkezelő döntésével nem ért
egyet, vagy az Adatkezelő a hivatkozott határidőt elmulasztja, jogosult – annak
közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulni.

  • Érintett jogai az automatizált döntéshozatallal
    kapcsolatban, ideértve a profilalkotást:

29. Kizárólag automatizált adatfeldolgozással az
érintett személyes jellemzőinek értékelésén alapuló döntés meghozatalára csak
akkor kerülhet sor, ha a döntést

  1. valamely szerződés megkötése vagy teljesítése
    során hozták, feltéve, hogy azt az érintett kezdeményezte, vagy
  • olyan törvény teszi lehetővé, amely az érintett
    jogos érdekeit biztosító intézkedéseket is megállapítja.

30. Az
automatizált adatfeldolgozással hozott döntés esetén az érintettet – kérelmére

  • tájékoztatni kell az alkalmazott módszerről és
    annak lényegéről, valamint az érintettnek álláspontja kifejtésére lehetőséget
    kell biztosítani.

31. Bírósági jogérvényesítés: Az érintett a jogainak megsértése esetén
bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az
adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az Adatkezelő köteles
bizonyítani.

32. Információs önrendelkezési jogának
megsértése esetén bejelentéssel, panasszal élhet:

Nemzeti
Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím: 1125
Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon: +36 (1)
391-1400

Fax: +36 (1)
391-1410

www:
http://www.naih.hu

e-mail:
ugyfelszolgalat@naih.hu

33. Kiskorúakat sértő, gyűlöletkeltő, kirekesztő tartalmakkal,
helyreigazítással, elhunyt személy jogaival, jó hírnév megsértésével
kapcsolatos jogainak megsértése esetén bejelentéssel, panasszal élhet:

Nemzeti Média- és
Hírközlési

Hatóság 1015
Budapest, Ostrom u.

23-25. Levélcím:
1525. Pf. 75

Tel: (06 1) 457
7100

Fax: (06 1) 356
5520

E-mail: info@nmhh.hu

34. Kártérítésre és sérelemdíjra vonatkozó törvényi szabályok: Abban az
esetben, ha az Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az
adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát
megsérti, az érintett az Adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet.

35. Abban az esetben, ha Adatkezelő adatfeldolgozót vett igénybe, az
érintettel szemben az Adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért
és az Adatkezelő köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által
okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is. Az Adatkezelő
mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének
kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi
jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

  • Nem
    kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben a
    kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem az
    érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.
  • AZ ADATKEZELÉS ELVEI
  1. Jelen szabályzat rendelkezése valamint az
    Adatkezelő gyakorlata nem lehet ellentétes az adatkezelési elvekkel.
  • Jelen szabályzat
    a következő adatkezelési elveket vezeti be kihirdetése napjától, amely elvek
    kötelező rendelkezések és iránymutatásul szolgálnak olyan kérdésekben,
    amelyeket a jelen szabályzat nem tárgyal.
  1. Személyes adatok
    kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható
    módon kell végezni. – „Jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság” elve
  • Személyes adat
    kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése
    érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az
    adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és
    törvényesnek kell lennie.

– Célhoz
kötöttség elve –

  • Csak olyan
    személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához
    elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél
    megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető. Mindezeknek
    megfelelően Adatkezelő csak és kizárólag olyan

adatot kezel, amely feltétlenül szükséges. –
Arányosság, szükségesség, „adattakarékosság” elve –

  • A személyes adat
    az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az
    érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha
    az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a
    helyreállításhoz szükségesek.
  • Az adatkezelés
    során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és – ha az
    adatkezelés céljára tekintettel szükséges – naprakészségét, valamint azt, hogy
    az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.
    – „Pontosság” elve –
  • A személyes
    adatok tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek
    azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges
    ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő
    tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére az
    EU 2016/679 Rendelet 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás
    céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból
    kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak
    védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések
    végrehajtására is figyelemmel.

– „Korlátozott
tárolhatóság” elve –

  • Megfelelő
    biztonsági intézkedések alkalmazásával az automatizált adatállományokban tárolt
    személyes adatok védelme érdekében az Adatkezelő gondoskodik a véletlen vagy
    jogtalan megsemmisítés, vagy véletlen elvesztés, valamint a jogtalan
    hozzáférés, megváltoztatás vagy terjesztés megakadályozásáról.

– „Integritás és
bizalmasság” elve –

  • Az Adatkezelő felelős az a-g.) pontoknak való
    megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására.
    –„Elszámoltathatóság” elve –
  • AZ ADATKEZELÉS JOGSZERŰSÉGE,
    CÉLJA
  1. Összhangban a
    jelen szabályzat céljával, a 10. fejezetben meghatározott adatkezelések akkor
    és annyiban jogszerűek, amennyiben legalább az alábbiak egyike teljesül:
  1. az érintett hozzájárulását adta személyes
    adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez;
  • b.    az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez
    szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését
    megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges;
  • az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi
    kötelezettség teljesítéséhez szükséges;
  • az adatkezelés az érintett vagy egy másik
    természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges;
  • az adatkezelés
    közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának
    keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges;
  • az adatkezelés az
    adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges,
    kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett olyan
    érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét
    teszik szükségessé, különösen, ha az érintett gyermek.
  • Az f) pont nem alkalmazható a közhatalmi szervek
    által feladataik ellátása során végzett adatkezelésre.
  • Magyarázva és
    kibontva az 1. pont a-g. alpontjait, az adatkezelések általános céljai
    a következők: 
    • Adatkezelővel kötött vagy kötendő szerződések
      előkészítése, megkötése, végrehajtása, így különösen 
      • az érintett, a
        Munkatárs, a Partner adatainak felvétele, tárolása és kezelése a velük történő
        kapcsolatfelvételhez és kapcsolattartáshoz; valamint
  1. az érintetti adatok kezelése az érintett
    irányába a szolgáltatások teljesítésével kapcsolatban;
  1. a Munkatárs adatainak kezelése a szerződéses
    viszonyából fakadó kötelezettségeinek teljesítésével kapcsolatban;
  1. a Partner adatainak kezelése a szerződéses
    viszonnyal kapcsolatban;
  • Adatkezelő szolgáltatásainak igénybevételét
    szolgáló egyéb adatállományok kezelése; 
    • érintett
      adatainak továbbítása a Partner irányába, amennyiben az elkerülhetetlen, az érintett
      irányába történő szolgáltatást elősegíti és ahhoz az érintett előzetesen
      hozzájárult;
  • a Partner adatainak továbbítása az érintett
    irányába;
  • Adatkezelő jogi kötelezettségeinek teljesítése,
    jogos érdekeinek érvényesítése; 
    • Adatkezelővel
      kötött szerződés megszűnését követően a szerződésből származó jogok gyakorlása
      és kötelezettségek teljesítése, így különösen a szerződésen alapuló igények
      érvényesítése;
  • Adatkezelő szolgáltatásaival, értékesítéseivel
    kapcsolatos visszaélések megelőzése, kivizsgálása, feltárása;
  • e.    az erre vonatkozó külön hozzájárulás esetén az
    Adatkezelő által történő, közvetlen üzletszerzési, piackutatási célú
    megkeresés; 
    • az Adatkezelő profiljába illő szolgáltatás
      színvonalának növelése, ennek érdekében végzett piackutatás és a szokások
      felmérése.
  • Adatkezelő az
    egyes adatkezelési tevékenységek meghatározása során pontosan is megnevezi az adatkezelés
    egyedi jogalapját/jogalapjait és
     célját/céljait.
  • ADATKEZELÉS JOGALAPJA: Az önkéntes hozzájárulás
    és kötelező adatkezelés
  1. Főszabály az,
    hogy az adatkezelés (lásd 10. fejezet) jogalapja az érintett előzetes, önkéntes
    hozzájárulása az Adatkezelő előzetes tájékoztatása alapján.
  • Az előzetes
    hozzájárulás kizárólag akkor tekinthető jog szerint elfogadhatónak, ha
    mindhárom tartalmi követelményt, tehát
  1. az önkéntességet,
  • a határozottságot (egyértelműséget) és a
    tájékozottságot is teljesíti.
  • Az érintett
    önkéntes adatszolgáltatása esetén az Adatkezelő a személyes adatot az érintett
    beleegyezésével kezeli. Az önkéntes hozzájáruláson, mint belegyezésen érteni
    kell azt a magatartást is, amellyel az érintett a weboldal használatával
    elfogadja, hogy rá nézve a weboldal használatával kapcsolatos valamennyi
    szabályozás, ideértve a jelen Szabályzatot is, automatikusan kiterjed, vagy
    éppen azt a magatartást, amely során – előzetes tájékoztatás után – az érintett
    az Adatkezelő által üzemeltetett kamerarendszerrel megfigyelt területre belép
    és ott tartózkodik, ha ilyen térfigyelő rendszert az Adatkezelő üzemeltet.
  • A hozzájárulásból
    félreérthetetlenül következnie kell, hogy az érintett beleegyezik az
    adatkezelésbe. Ha az adatkezelés az érintett hozzájárulásán alapul, kétség
    esetén az Adatkezelőnek kell bizonyítania, hogy az adatkezelési művelethez az
    érintett hozzájárult.

– Példák:
a weboldalon található elérhetőségek használata ügyfélkapcsolat céljával,
vagy a weboldalon jelölőnégyzet használata
feliratkozáshoz/elfogadáshoz/hozzájáruláshoz.

  • Ha az érintett
    hozzájárulását olyan írásbeli nyilatkozat keretében adja meg, amely más ügyekre
    is vonatkozik, a hozzájárulás iránti kérelmet ezektől a más

ügyektől egyértelműen megkülönböztethető módon
kell előadni, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világos és egyszerű
nyelvezettel.

  • Egy példa lehet erre:
    egy személyes adatokat is tartalmazó, bármilyen célú nyilatkozaton,
    elkülönített helyen és jelölőnégyzettel történő hozzájárulás adása.
  • Adatkezelő ezúton
    tájékoztatja az érintetteket, hogy az érintett jogosult arra, hogy
    hozzájárulását bármikor visszavonja.
  • A hozzájárulás
    visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti
    adatkezelés jogszerűségét, tehát a visszavonás kizárólag a jövőre vonatkozik,
    visszaható hatálya nincsen.
  • A 2011. évi CXII.
    törvény kimondja, hogy ha az érintett cselekvőképtelensége folytán vagy más
    elháríthatatlan okból nem képes hozzájárulását megadni, akkor a saját vagy más
    személy létfontosságú érdekeinek védelméhez, valamint a személyek életét, testi
    épségét vagy javait fenyegető közvetlen veszély elhárításához vagy
    megelőzéséhez szükséges mértékben a hozzájárulás akadályainak fennállása alatt
    az érintett személyes adatai kezelhetőek.
  • Adatkezelő
    felhívja a figyelmet arra, hogy az említett törvény rendelkezése alapján a 16.
    életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó
    jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy
    utólagos jóváhagyása nem szükséges.
  1. Az EU 2016/679
    Rendelet 8. cikk 1. bek. alapján a 16. életévét be nem töltött gyermek esetén,
    a gyermekek személyes adatainak kezelése csak akkor és olyan mértékben
    jogszerű, ha a hozzájárulást a gyermek feletti szülői felügyeletet gyakorló
    adta meg, illetve engedélyezte.
  1. A 9. pontnak
    megfelelően, az Adatkezelő – figyelembe véve az elérhető technológiát – ésszerű
    erőfeszítéseket tesz, hogy ilyen esetekben ellenőrizze, hogy a hozzájárulást a
    gyermek feletti szülői felügyeleti jog gyakorlója adta meg, illetve
    engedélyezte.
  1. A 2011. évi CXII.
    törvény 6. § 5. bekezdése alapján, ha a személyes adat felvételére az érintett
    hozzájárulásával került sor, az Adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő
    rendelkezésének hiányában
  • a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése
    céljából, vagy
  • a saját vagy
    harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek
    érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban
    áll, további külön hozzájárulás nélkül, az érintett

hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti. Az Adatkezelő
tájékoztatja az érintettet, ha személyes adatainak kezelésére ezen jogalapból
kerül sor.

  1. Amennyiben a
    személyes adat kezelését jogszabály rendeli el, úgy az adatkezelés kötelező.
    Erről az Adatkezelő az érintettet – ideértve a Munkatársat és Partnert is –
    részletesen tájékoztatja a jelen Szabályzatban és egyéb szabályzatokban,
    amelyek a jelen Szabályzat mellékleteinek tekintendők és ezzel együtt
    értelmezendők.
  1. Kötelező az
    adatok felvétele és átadása az illetékes elsőfokú állami adó- és vámhatóság
    felé (elektronikus úton vagy az erre a célra rendszeresített nyomtatványon) a
    biztosítási jogviszony kapcsán, az adózás rendjéről szóló 2003. XCII. törvény
    és az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvény alapján,
    így tehát például munkaviszony, egyszerűsített foglalkoztatási jogviszony és
    megbízási jogviszony esetén. A törvényi kötelezettségeket, a rögzítendő és
    átadandó adatokat, valamint a követendő eljárást a jelen Szabályzat és az
    említett jogszabályok, valamint az adó- és vámhatóság tájékoztatói,
    hirdetményei tartalmazzák részletesen.
  1. Kötelező az
    adatkezelés panaszfelvétel esetében az érintett, mint fogyasztó neve, lakcíme,
    a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja, a panasz tartalma, a bemutatott
    iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke, a panasszal kapcsolatos
    Adatkezelői álláspont, a jegyzőkönyvet felvevő személy és – telefonon vagy
    egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli
    panasz kivételével – a fogyasztó aláírása, telefonon vagy egyéb elektronikus
    hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz
    egyedi azonosítószáma vonatkozásában. A kötelező adatkezelés a fenti adatok
    vonatkozásában a 1997. évi CLV. törvény 17/A § 7. bek. alapján 5 év.
  • AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA
  1. Az adatkezelés
    időtartama minden önkéntes alapon történő adatkezelési tevékenység (lásd 10.
    fejezet) esetében 
    1. a cél megvalósulásáig és a személyes adatainak
      törléséig, vagy
  • adatainak kezelésére vonatkozó engedélye
    visszavonásáig és így személyes adatainak törléséig,
  • bíróság vagy
    hatóság törlésre vonatkozó döntésének végrehajtásáig, vagy ilyen rendelkezések
    hiányában – és jogszabály eltérő rendelkezése hiányában –

d.  azon jogviszonyból eredő jogok és
kötelezettségek érvényesíthetőségének elévüléséig tart, amely jogviszony
kapcsán az

Adatkezelő a személyes adatokat kezeli. A
hatályos Ptk. 6:22 § alapján az általános elévülési idő 5 év.

  • Kötelező
    adatkezelés esetén, a vonatkozó törvény, vagy önkormányzati rendelet állapítja
    meg az adatkezelés időtartamát.
  • Jelen Szabályzat
    az egyes adatkezelésekre vonatkozóan az 1. pontban meghatározott időtartamtól
    eltérő, de jogszabály által megengedett időtartamot is meghatározhat.
  1. AZ ADATKEZELÉSSEL ÉRINTETT EGYES TEVÉKENYSÉGEK
    ÉS A KEZELT ADATOK KÖREI

10.1 Általános rendelkezések az egyes
adatkezelési tevékenységek kapcsán, az Adatkezelő által nyújtott
szolgáltatások igénybevétele

  1. Általános szabály
    az, hogy az Adatkezelő által nyújtott adatkezelési tevékenységek,
    szolgáltatások körében az érintettel kapcsolatos minden adat kezelése önkéntes
    hozzájáruláson alapul, általános célja pedig a szolgáltatás nyújtásának
    biztosítása, valamint a kapcsolattartás. A jelen fejezetben meghatározott
    személyes adatokat – az egyes alpontokban foglalt kivételekkel – az Adatkezelő
    a jelen Szabályzat 8.1. szakaszában meghatározott főszabály szerinti ideig
    őrzi, majd törli, vagy az érintett kérésére a kér elem beérkezésétől számított
    1 munkanapon belül, vagy az érintett adatainak kezelésére vonatkozó engedély
    visszavonásának beérkezésétől számított 1 munkanapon belül törli azokat.
  • A fenti általános
    szabályt kiegészíti a jogszabály által kötelezően elrendelt adatkezelés,
    amelyről Adatkezelő az érintetteket az egyes adatkezelések meghatározása során
    tájékoztatja.
  • Általános szabály, hogy
  1. az egyes
    szolgáltatásoknál lehetőség van további adatok megadására, amelyek segítik az
    érintett igényeinek teljes körű megismerését, ezek azonban nem feltételei az
    Adatkezelő által nyújtott szolgáltatások igénybevételének.
  • bármely
    adatkezelési tevékenység során megadott személyes adatokat az Adatkezelő külön
    adatállományokban, más megadott adatoktól elkülönítetten tárolja. Ezeket az
    adatállományokat kizárólag az Adatkezelő arra felhatalmazott Munkatársa(i)
    ismerheti(k) meg.
  • Munkatárs(ak) az egyes adatokat vagy az
    adatállományok egészét harmadik személynek nem továbbítja(k), és megtesz(nek)
    minden

biztonsági intézkedést annak érdekében, hogy
azokat jogosulatlan személy meg ne ismerhesse.

d. bármely adatkezelési tevékenység során rögzített, tárolt
adatok módosítását, törlését és/vagy zárolását, valamint az adatkezelésről
részletes tájékoztatás kérését érintett a következő e-mail címre küldött
kérelemmel teheti meg, ha az adott adatkezelési tevékenység

meghatározásánál         más          elérhetőség         nincs          megadva:

info@balance-life.club

  • az egyes
    adatkezelési tevékenység során megadandó adatok érintett általi megadása az
    Adatkezelő által nyújtott szolgáltatások igénybevételének feltétele.
  • Adatkezelő a bejelentés-köteles adatkezelési
    tevékenységek nyilvántartásba vételét a Nemzeti Adatvédelmi és
    Információszabadság Hatóságnál
    kezdeményezte.Avonatkozóhatóságihatározatokszámaia https://balance-life.club/ oldalon azt követően
    lesznek megtalálhatóak, amikor a határozatokat a Hatóság az Adatkezelő számára
    megküldte.

10.2         Információ kérése1

  1. Adatkezelő
    lehetővé teszi az érintettek számára, hogy a következőkben részletezett adataik
    megadásával az Adatkezelőtől információt kérjenek.
  • Az információkérés önkéntes hozzájáruláson
    alapul.
  • Az érintettek
    köre: Minden természetes személy, aki az Adatkezelővel kapcsolatba lép és az
    Adatkezelőtől információt kér személyes adatainak megadása mellett.
  • Az adatkezeléssel érintett adatok köre:
  • név*
  • telefonszám
  • e-mail cím*
  • kérdés tartalma*
  1. A *-gal
    jelzett adatok megadása a szolgáltatás igénybevételének feltétele.
  • 5.    Az adatkezelés célja az érintett számára
    megfelelő információ nyújtása és kapcsolattartás.
  • Az adatkezeléssel érintett tevékenység és
    folyamat a következő:
  1. Az érintett
    elektronikus úton, vagy személyesen, vagy telefonon, és/vagy további más módon,
    vagy fórumon keresztül egyeztethet az Adatkezelő Munkatársával az Adatkezelő
    termékeiről, szolgáltatásairól, és/vagy egyéb, kapcsolódó kérdésekről. 
    1. Adatkezelő részére a weboldalon keresztül
      megadott adatok e-mail-ben jutnak el.
  • A Munkatárs az
    érintett kérdését megválaszolja és azt részére – ugyanazon az úton, ahogyan az
    információ kérés érkezett, ha érintett máshogyan nem rendelkezik – eljuttatja.
  • Érintett, az
    adatkezelés céljával összhangban, önkéntesen hozzájárul ahhoz, hogy ha az
    információkérés során elérhetőségét megadta, azon keresztül Adatkezelő vele kapcsolatba
    lépjen, hogy a kérdést pontosítsa, vagy azt részére megválaszolja.

10.3         Weboldalon keresztül történő megrendeléssel
kapcsolatos adatkezelés2

  1. Adatkezelő lehetővé teszi az érintett számára,
    hogy a weboldalán keresztül egy vagy több digitális terméket rendeljen meg.
  • A megrendelés önkéntes hozzájáruláson alapul.
  • Az érintettek
    köre: Minden természetes személy, aki az Adatkezelő weboldalán keresztül
    önkéntesen, személyes adatainak megadásával digitális terméket rendel.
  • A kezelt adatok köre:
  • név*
  • e-mail cím*
  • telefonszám*
  • Számlázási adatok*
  1. név*
  • város*
  • irányítószám*
  • A *-gal
    jelzett adatok megadása a szolgáltatás igénybevételének feltétele.

d.  utca, házszám*

  • üzenet
  • megrendelni kívánt digitális tartalom (digitális formátumú könyv)
    jelzése
  • ÁSZF elfogadásának jelzése
  • Adatvédelmi- és Adatbiztonsági Szabályzat elfogadásának jelzése
  • megrendelés követően generált díjbekérő száma
  • Az adatkezelés célja a weboldalon keresztül
    megrendelés biztosítása, a teljesítés elősegítése, valamint a kapcsolattartás.
  • Az adatkezeléssel érintett tevékenység és
    folyamat:
  1. Érintett a
    weboldal megfelelő felületein kitöltésével megadja fenti adatait és jelzi az
    általa megrendelendő digitális terméket vagy termékeket, továbbá jelzi az ÁSZF
    és a jelen Szabályzat elfogadását, majd a megrendelését áttekinti, és a
    megrendelést kattintással megerősíti, az Adatkezelő felé elektronikus úton
    eljuttatja.
  • Adatkezelő felé a weboldalon megadott adatok
    elektronikus úton jutnak el, amelyeket Adatkezelő Munkatársa kezel.
  • A megrendelés
    beérkezését Adatkezelő erre a célra kialakított nyilvántartási rendszere
    automatikusan, elektronikus úton visszaigazolja az érintett számára, amely
    visszaigazolás díjbekérőt tartalmaz. 
    • Adatkezelő Munkatársa
      a banki átutalással kapcsolatos adatkezelés szabályai szerint jár el, és
      amennyiben a díjbekérő szerinti összeg teljesítését igazoltnak találja, úgy
      érintett számára elektronikus úton megküldi annak a felületnek az
      elérhetőségét, ahonnét a megrendelt digitális termékek letölthetőek.
    • Egyebekre az ÁSZF rendelkezései az irányadóak.

10.4         Banki adatokkal kapcsolatos adatkezelés

  1. Adatkezelő lehetővé teszi, hogy érintett a
    weboldalon keresztül megrendelt digitális termékek ellenértékét bankon keresztül
    történő átutalással egyenlítse ki.
  • A bankon keresztül történő átutalás, és így a
    kapcsolódó adatok Adatkezelő részére történő közlése önkéntes hozzájáruláson
    alapul.
  • Érintettek köre: Minden természetes személy, aki
    bankon keresztül történő átutalással kíván fizetni.
  • A kezeld adatok köre:
  • •      
    számlabirtokos neve
  • bankszámla száma
  • közlemény
  • összeg
  • Az adatkezelés célja az érintett részéről
    történő pénzügyi teljesítés elősegítése.
  • A bank- és üzleti
    titok megőrzése érdekében Adatkezelő minden tőle telhetőt megtesz annak
    érdekében, hogy fenti adatok kizárólag azoknak a Munkatársnak jusson
    tudomására, akinek az a feladatai elvégzése érdekében elengedhetetlenül
    szükséges, és ehhez megfelelő jogosultsággal rendelkezik.
  • Az adatkezeléssel érintett tevékenység és
    folyamat a következő:
  1. Érintett a banki átutalást az általa választott
    és számára elérhető csatornán teszi meg.
  • Érintett a banki átutalás során közölheti fenti
    adatait az Adatkezelővel, hogy a pénzügyi teljesítés megtörténjen.
  • A sikeres utalást követően az Adatkezelő
    bankszámlájára megérkezik az utalás és a fenti adatok.
  • Adatkezelő ezzel a feladattal feljogosított
    Munkatársa a banki átutalásokat, különösen a név, összeg, közlemény (díjbekérő
    száma) adatait ellenőrzi.
  • A banki átutalás adatait Adatkezelő
    adatfeldolgozója felé átadhatja, ha van kapcsolódó feladattal (pl. könyvelés)
    megbízott adatfeldolgozója.

10.5         Közösségi oldalakon történő jelenlét és
marketing

  1. Adatkezelő elérhető a Facebook közösségi portálon,
    valamint más közösségi oldalakon.
  • A közösségi
    oldalak, azon belül is különösen a Facebook oldal használata és az azon
    keresztül, az Adatkezelővel történő kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, és
    egyéb, a közösségi oldal által megengedett művelet önkéntes hozzájáruláson
    alapul.
  • Az érintettek
    köre: Azon természetes személyek, akik az Adatkezelő közösségi oldalait,
    különösen facebook.com közösségi oldalán lévő oldalt vagy azon megjelenő
    tartalmakat önként követik, megosztják, kedvelik.

4.  Az adatkezeléssel érintett adatok köre:

  • érintett publikus neve
  • publikus fotója
  • publikus e-mail címe
  • publikus egyéb adata
  • •      
    érintett közösségi oldalon keresztül küldött
    üzenete
  • érintett általi értékelés, vagy más művelet eredménye
  • A közösségi
    portálokon, különösen a Facebook-on történő jelenlét és az azzal kapcsolatos
    adatkezelés célja a weboldalon található tartalmak közösségi oldalon történő
    megosztása, publikálása, marketingje. A közösségi oldal segítségével az érintett
    tájékozódhat a legújabb akciókról is.
  • Érintett a
    közösségi oldal feltételei alapján önként hozzájárul az Adatkezelő tartalmainak
    követésével, kedveléséhez. Példálózó meghatározással élve, a Facebook oldalon
    található üzenő falon közzétett hírfolyamra az érintett az oldalon található
    „like”/ „tetszik” linkre kattintva iratkozhat fel, és ezzel hozzájárul az
    Adatkezelő híreinek és ajánlatainak közzétételéhez a saját üzenőfalán, és az
    ugyanitt található „dislike”/”nem tetszik” linkre kattintva iratkozhat le,
    továbbá az üzenő fal beállításai segítségével törölheti a nem kívánt, üzenő
    falon megjelenő hírfolyamokat.
  • Érintett az Adatkezelőt szövegesen és
    számszerűen értékelheti, ha ezt a közösségi oldal lehetővé teszi.
  • Adatkezelő
    közösségi oldalán, különösen Facebook oldalán képeket/videófelvételeket is
    közzétesz a különböző eseményekről, az Adatkezelő szolgáltatásairól,
    egyebekről. Adatkezelő a facebook oldalt összekapcsolhatja más közösségi
    oldalakkal a facebook.com közösségi portál szabályai szerint, így a facebook
    oldalon történő közzétételen érteni kell az ilyen kapcsolt közösségi portálokon
    történő közzétételt is.
  • Amennyiben nem
    tömegfelvételről, vagy közéleti szereplésről készült felvételről van szó (Ptk.
    2:48.§), Adatkezelő mindig kikéri az érintett írásbeli hozzájárulását a képek
    közzététele előtt.
  1. Érintett az adott közösségi oldal
    adatkezeléséről tájékoztatást az adott közösségi oldalon kaphat, ennek
    megfelelően a Facebook oldal adatkezeléséről tájékoztatást a www.facebook.com címen kaphat.

10.6         Panaszkezelés3

  1. Adatkezelő
    biztosítja, hogy az érintett a megrendelt digitális termékre, és/vagy
    Adatkezelő magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszát
    szóban (telefonon) vagy írásban (postai úton, elektronikus levélben) közölhesse.
  • A *-gal
    jelzett adatok kötelezőek.
  • 2.    Az érintettek köre: Minden természetes személy,
    aki az a megrendelt termékre és/vagy Adatkezelő magatartására, tevékenységére
    vagy mulasztására vonatkozó panaszát szóban vagy írásban közölni kívánja.
  • A kezelt adatok köre panaszbejelentés esetén:
  • panasz azonosítója
  • név*
  • panasz beérkezésének időpontja*
  • telefonszám
  • a hívás időpontja
  • a beszélgetés során megadott személyes adatok
  • számlázási/levelezési cím
  • panaszolt termék
  • csatolt dokumentumok
  • panasz oka*
  • maga a panasz*
  • Az adatkezelés célja a panasz közlésének
    lehetővé tétele, valamint a kapcsolattartás.
  • Az adatkezeléssel érintett tevékenység és
    folyamat a következő:
  1. Érintett panaszát szóban vagy írásban közli az
    Adatkezelővel.
  • Amennyiben
    érintett panaszát szóban teszi meg, úgy arról az Adatkezelő panaszbejelentő
    nyomtatványt, vagy annak tartalmával megegyező jegyzőkönyvet vesz fel.
  • Amennyiben érintett panaszát írásban kívánja
    megtenni, úgy arra is lehetősége van az ÁSZF alapján.
  • Adatkezelő a panaszt feldolgozza, és a lehető
    legrövidebb időn belül megválaszolja.
  • Adatkezelő törekszik az esetlegesen felmerülő
    panaszok mielőbbi, közös érdekek szerinti rendezésére.
  • Adatkezelő a panaszról felvett jegyzőkönyvet és
    a válasz másolati példányát a felvételüktől számított 5 évig kezeli a vonatkozó
    és

hatályos 1997.
évi CLV. törvény 17/A § 7. bek. alapján, kötelezően.

10.7         Weboldal látogatási adatok

  1. I.        
    Hivatkozások és linkek
  1. Adatkezelő
    weboldala olyan linkeket is tartalmazhat, amelyek olyan oldalakra mutatnak,
    amelyeket nem az Adatkezelő üzemeltet, csupán a látogatók tájékoztatását
    szolgálják. Az Adatkezelőnek nincs semmi befolyása a partner cégek által
    üzemeltetett weboldalak tartalmára és biztonságára így nem is tartozik
    felelősséggel azokért.
  • Kérjük, tekintse
    át az Ön által látogatott oldalak adatkezelési Szabályzatát, illetve
    adatvédelmi nyilatkozatát mielőtt az adott oldalon az adatait bármilyen
    formában megadná.
  1. Cookie-k
  • Adatkezelő
    tekintettel a 2003. évi C. törvény 155.§ 4. bekezdésében foglaltaknak,
    miszerint „Egy előfizetőnek vagy felhasználónak elektronikus hírközlő
    végberendezésén csak az érintett felhasználó vagy előfizető világos és teljes
    körű
  • az adatkezelés céljára is kiterjedő –
    tájékoztatását követő hozzájárulása alapján lehet adatot tárolni, vagy az ott
    tárolt adathoz hozzáférni” a következő tájékoztatást adja az általa használt
    analitikai eszközökkel, azaz cookie-kkal (magyarul: süti) kapcsolatban.
  • Adatkezelő a következő cookie-kat használja,
    amelyek célját alább határozza meg: 
    • Feltétlenül szükséges cookie-k
  1. Az ilyen cookie-k
    nélkülözhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez. Ezen cookie-k elfogadása
    nélkül Adatkezelő nem tudja garantálni a weboldal elvártaknak megfelelő
    működését, sem pedig azt, hogy minden, a felhasználó által keresett
    információhoz a felhasználó hozzá fog jutni.
  1. Ezek a cookie-k
    nem gyűjtenek be személyes adatokat az érintettől vagy olyan adatokat, amelyek
    marketing célokra használhatók fel.
  1. Feltétlenül
    szükséges cookie-k például a Teljesítmény cookie-k, amelyek információt
    gyűjtenek arról, hogy a weboldal megfelelően működik-e, működésében
    tapasztalhatóak-e hibák. Az esetleges hibák jelzésével az Adatkezelő
    segítségére vannak a weboldal tökéletesítéséhez, illetve jelzik, hogy melyek a
    weboldal legnépszerűbb részei.
  • Funkcionális cookie-k
  1. Ezek a cookie-k
    biztosítják a weboldal érintett igényeire szabott következetes megjelenését, és
    megjegyzik az érintett által választott beállításokat (például: szín,
    betűméret, elrendezés). 
    1. Célzott cookie-k
  1. i.     A célzott cookie-k biztosítják azt, hogy a
    weboldalon megjelenő hirdetések igazodjanak az érintett érdeklődési köréhez. A
    weboldalon elsősorban az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatásokhoz,
    termékekhez kapcsolódó hirdetések találhatók és az érintett számára kedvezőbb
    ajánlatok elérésének megkönnyítését szolgálják.

d.  Harmadik fél által biztosított cookie-k

  1. Előfordulhat, hogy a weboldalon megjelenik olyan,
    harmadik fél

– például
egy közösségi oldal – által biztosított cookie, amely lehetővé teszi az adott
tartalom megosztását vagy kedvelését, és amivel olyan információkat küld a
harmadik fél számára, amiket az később arra használhat fel, hogy más weboldalakon
is hirdetéseket jelenítsen meg az érintett számára.

  • A cookie továbbá
    segít a weboldal ergonómia kialakításának javításában, felhasználóbarát
    weboldal kialakításában, a látogatók online élményének fokozása érdekében.
  1. Analitika, Facebook pixel (képpont)
  • Adatkezelő a
    weboldalba, (vagy annak bármely aloldalába) úgynevezett Facebook pixel
    (korábban konverziókövetési képpont) eszköz használatával JavaScript-kódot
    ágyaz be, amely üzenetet küld a Facebooknak, amikor a felhasználó felkeresi az
    oldalt vagy végrehajt ott egy műveletet. Ez egyrészt az Adatkezelő reklámra
    fordított költségei megtérülésének értelmezését segíti, másrészt megkönnyíti,
    hogy olyan felhasználók számára jelenítse meg hirdetéseit, akiknél nagyobb
    valószínűségű a Facebookon kívüli konverzió. A Facebook pixelt személyes
    adatokat nem gyűjt, nem tárol, nem továbbít. A Facebook pixel használatáról,
    működéséről a www.facebook.com oldalon található bővebb információ.

IV.     Facebook remarketing

  • Adatkezelő a
    weboldalba, (vagy annak bármely aloldalába) kódkészletet helyez el, amelynek
    célja az, hogy az adott weboldalt látogató felhasználó számára az Adatkezelő
    reklámja, hirdetése elérhetővé váljon akkor, miközben a Facebookot használja. A
    Facebook remarketing kódkészlet személyes adatokat nem gyűjt, nem tárol, nem
    továbbít. A kódkészlet használatáról, működéséről a www.facebook.com oldalon
    található bővebb információ.
  • Google Adwords remarketing
  • 7. Adatkezelő a
    weboldalba, (vagy annak bármely aloldalába) kódkészletet helyez el, amelynek
    célja az, hogy az adott weboldalt látogató felhasználó számára az Adatkezelő
    reklámja, hirdetése elérhetővé váljon akkor, miközben a

Google Display Hálózat webhelyein böngésznek, és/vagy az Adatkezelőre,
vagy az Adatkezelő szolgáltatásaival kapcsolatos kifejezésre keresnek a Google
rendszerében. A kódkészlet személyes adatokat nem gyűjt, nem tárol, nem
továbbít. A kódkészlet használatáról, működéséről a http://support.google.com
oldalon található bővebb információ.

  • Mindezek alapján, az Adatkezelő az analitikai
    rendszereket nem használja személyes adatok gyűjtésére.
  1. Adatkezelő felhívja a felhasználók figyelmét,
    hogy a legtöbb internetes böngésző automatikusan elfogadja a cookie-kat, a
    látogatóknak azonban lehetőségük van ezeket kitörölni, vagy automatikusan
    visszautasítani.
  1. Mivel minden böngésző eltérő, a felhasználó
    egyénileg, a böngésző eszköztár segítségével állíthatja be a cookie-kal
    kapcsolatos preferenciáit.
  1. Adatkezelő felhívja a felhasználók figyelmét,
    hogy elképzelhető, hogy bizonyos tulajdonságokat nem tudnak használni a
    weboldalon, amennyiben úgy döntenek, hogy nem fogadják el a cookie-kat.

11.
ADATFELDOLGOZÁS, ADATÁTADÁS ÉS -TOVÁBBÍTÁS

  1. Főszabály alapján Adatkezelő külső
    adatfeldolgozót nem vesz igénybe, az általa kezelt adatokat maga dolgozza fel.
  • Abban 
    az  esetben,  ha 
    Adatkezelő  könyvelési,  bérszámfejtési  feladatokkal,

és/vagy
kézbesítés, csomagkiszállítás, tárhely/szerverszolgáltatás, rendszergazdai vagy
egyéb, adatfeldolgozói feladatnak minősülő feladatokkal harmadik személyt bíz
meg, akkor e partner, mint adatfeldolgozó adatai a Szabályzat I. sz.
mellékletében kerülnek meghatározásra.

  • Abban az esetben, ha Adatkezelő adatfeldolgozót
    vesz igénybe, úgy a következő szabályokat kell betartani és betartatni:
  1. Az adatfeldolgozó számára az adatkezelési
    műveletekre vonatkozó utasítások jogszerűségéért az Adatkezelő felel.
  • Az adatfeldolgozó
    tevékenységi körén belül, valamint az Adatkezelő által meghatározott keretek
    között felelős a személyes adatok feldolgozásáért, megváltoztatásáért,
    törléséért, továbbításáért és nyilvánosságra hozataláért.
  • Az adatfeldolgozó tevékenységének ellátása során
    más adatfeldolgozót nem vehet igénybe.
  • Az adatfeldolgozó
    az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhat, a tudomására jutott személyes
    adatokat kizárólag az Adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját
    céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat az
    Adatkezelő rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni.
  • Az EU 2016/679
    Rendelet 33. cikk. 2. bek. alapján az adatfeldolgozó az adatvédelmi incidenst,
    az arról való tudomásszerzését követően indokolatlan késedelem nélkül bejelenti
    az Adatkezelőnek.
  • Adatok
    továbbítására, valamint az Adatkezelő által kezelt adatbázis más adatkezelővel
    történő összekapcsolására csak az érintett hozzájárulása, vagy jogszabály
    felhatalmazása alapján kerül sor.
  • Adatkezelő személyes adatot csak akkor továbbít,
    ha annak jogalapja egyértelmű, célja, és az adattovábbítás címzettjének a
    személye meghatározott.
  • Az érintett
    hozzájárulásához kötött adattovábbítás esetén az érintett a nyilatkozatát az
    adattovábbítással érintett minden adat, az adattovábbítás címzettje, célja,
    adatkezelés várható ideje ismeretében adja meg.

Adattovábbítás
Adatkezelő szervezetén belül

  • Adatok
    Adatkezelőn belül történő továbbítása kizárólag úgy történhet, ha a továbbítani
    kívánt adat(ok)hoz a címzett adatgazdának is van hozzáférési jogosultsága. Az
    adatgazda a továbbítást megelőzően köteles beszerezni a címzett adatgazda
    hozzáférési jogosultságával kapcsolatos információkat.

Adattovábbítás az
Adatkezelőtől eltérő harmadik fél felé

  • Adatkezelő az
    érintett által meghatározott adatait szerződéses Partnerei számára akkor
    továbbíthatja, ha az Adatkezelő az adattovábbítás előtt a Partnert az érintett
    számára megnevezte, a várható adatkezelési időt, valamint célt meghatározta és
    érintett az adattovábbításhoz hozzájárult. Adatkezelő a Partnereket tájékoztató
    útján is megnevezheti, ha azt elérhetővé teszi az érintettek számára.
    Adatkezelő Partnerei a Szabályzat I. sz. mellékletében kerülnek meghatározásra.
  • Az előző pontnak megfelelően, Adatkezelő
    kizárólag azokat az adatokat továbbíthatja Partnerei számára, amelyekhez
    érintett előzetesen hozzájárult.
  1. Adatkezelő minden tőle elvárhatót megtesz annak
    érdekében, hogy érvényre juttassa az adatvédelem elveit és a célnak megfelelő,
    de a lehető legkevesebb adatot továbbítsa Partnerei irányába.
  1. Adatkezelő a jogszabályi felhatalmazáson alapuló
    adattovábbításokon túl, az érintetti felhatalmazás alapján és körében
    továbbíthat adatot, ezért a más számára történő, továbbá a felhatalmazáson
    kívül eső más adat továbbítása tilos.
  1. ADATBIZTONSÁG, A SZEMÉLYES ADATOK TÁROLÁSA, AZ
    INFORMÁCIÓBIZTONSÁG
  1. Személyes adat csak a 10. fejezet szerinti
    tevékenységekkel összhangban, az adatkezelés célja szerint kezelhető.
  • Adatkezelő
    gondoskodik az adatok biztonságáról. Ennek érdekében megteszi a szükséges
    technikai és szervezési intézkedéseket az informatikai eszközök útján tárolt
    adatállományok tekintetében.
  • Adatkezelő gondoskodik arról, hogy a vonatkozó
    jogszabályokban előírt adatbiztonsági szabályok érvényesüljenek.
  • Ugyancsak
    gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési
    intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az
    irányadó jogszabályok, adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához
    szükségesek.
  • Adatkezelő az
    adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés,
    megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés,
    valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika
    megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
  • Az adatbiztonság
    szabályainak érvényesüléséről az Adatkezelő jelen szabályzattól tartalmilag és
    formailag elkülönülő szabályzatok, utasítások, eljárási rendek útján is
    gondoskodhat.
  • Adatkezelő, Munkatársai a jelen Szabályzatban és
    egyéb, adatvédelemmel kapcsolatos szabályzatokban, munkaköri leírásokban,
    utasításokban meghatározott, az adatbiztonság magas fokú érvényesülését
    biztosító rendben kötelesek eljárni.
  • Adatkezelő az adatbiztonság feltételeinek
    érvényesítése érdekében gondoskodik az érintett Munkatársak megfelelő
    felkészítéséről.
  • Adatkezelő az
    adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor
    tekintettel van a technika mindenkori fejlettségére és több lehetséges
    adatkezelési megoldás közül azt választja, amely a személyes adatok

magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha
az aránytalan nehézséget jelentene.

  1. Az Adatkezelő az informatikai védelemmel
    kapcsolatos feladatai körében gondoskodik különösen: 
    1. A jogosulatlan
      hozzáférés elleni védelmet biztosító intézkedésekről, ezen belül a szoftver és
      hardver eszközök védelméről, illetve a fizikai védelemről (hozzáférés védelem,
      hálózati védelem);
  • Az adatállományok
    helyreállításának lehetőségét biztosító intézkedésekről, ezen belül a rendszeres
    biztonsági mentésről és a másolatok elkülönített, biztonságos kezeléséről
    (tükrözés, biztonsági mentés);
  • Az adatállományok vírusok elleni védelméről
    (vírusvédelem);
  • Az adatállományok, illetve az azokat hordozó
    eszközök fizikai védelméről, ezen belül a tűzkár, vízkár, villámcsapás, egyéb
    elemi kár elleni védelemről, illetve az ilyen események következtében
    bekövetkező károsodások helyreállíthatóságáról (archiválás, tűzvédelem).
  1. Az Adatkezelő a személyes adatok kezeléséhez a
    szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai környezetet oly módon
    biztosítja, hogy 
    1. az érintett által megadott személyes adatokat
      csak és kizárólag a jelen szabályzatban meghatározott adatokkal és módon
      kapcsolja össze.
  • gondoskodik
    arról, hogy a személyes adatokhoz az Adatkezelőnek csak olyan munkatársai
    férjenek hozzá, akiknek ez munkaköri kötelezettségükből fakadó feladatuk
    ellátásához elengedhetetlenül szükséges.
  • az adatok valamennyi módosítása a módosítás
    időpontjának megjelölésével kerül sor.
  • a hibás adatok az érintett erre irányuló kérelme
    alapján 24 órán belül törlésre kerülnek.
  • az adatokról biztonsági mentés készül.
  1. Az Adatkezelő az adatok kezelése – így különösen
    azok tárolása, helyesbítése, törlése – az érintett tájékoztatás kérése, illetve
    tiltakozása során az elvárt védelmi szintet nyújtja.
  1. Adattovábbításra az érintett hozzájárulásával,
    érdekeinek sérelme nélkül, bizalmasan, az ennek teljes mértékben megfelelő
    informatikai rendszer biztosítása mellett kerül sor az adatkezelés céljának,
    jogalapjának és elveinek betartása mellett. Az érintett személyes adatait
    hozzájárulása nélkül az Adatkezelő nem továbbítja, harmadik személy részére nem
    teszi hozzáférhetővé, kivéve, ha ezt jogszabály kötelezően írja elő.
  1. 14. Az érintett egyéb, vele közvetlenül, vagy
    közvetve kapcsolatba nem hozható, beazonosíthatatlan – a továbbiakban anonim –
    adatok személyes adatnak nem minősülnek.

13. AZ ADATKEZELŐ
NYILATKOZATAI

  • Az Adatkezelő kijelenti, hogy
  1. az adatkezelés
    során az információs önrendelkezési jogról, és az információszabadságról szóló
    2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően jár el.
  • az adatkezelés
    során az Adatkezelő tudomására jutott személyes adatokat kizárólag azok a
    Munkatársak ismerhetik meg, akiknek az adott adatkezeléssel kapcsolatban
    feladatuk van.
  • gondoskodik
    arról, hogy a mindenkor hatályos szabályzat az érintett részére folyamatosan
    hozzáférhető legyen, ezzel érvényre juttatva az átláthatóság elvét és előzetes
    tájékoztatás kötelezettségét.
  • a weboldal a látogatók
    személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban
    kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, technikai és szervezési intézkedéseket
    tesz, valamint az adatvédelem elveinek maradéktalan betartása érdekében
    eljárási szabályokat alakít ki.
  • az érintettek
    személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban
    kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, technikai és szervezési intézkedéseket
    tesz, valamint az adatvédelem elveinek maradéktalan betartása érdekében
    eljárási szabályokat alakít ki.
  • az általa kezelt
    adatok megőrzése érdekében az adattároláshoz, feldolgozáshoz és
    adattovábbításhoz kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos adatkezelést
    elősegítő valamennyi intézkedést megteszi, biztosítja.
  • a tőle elvárható
    módon mindent megtesz az általa kezelt személyes adatoknak a jogosulatlan
    hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés,
    megsemmisülés elleni védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai
    feltételek garantálása érdekében.
  • a neki megadott személyes adatokat nem
    ellenőrzi, azok helytállóságáért felelősségét kizárja.
  1. a személyes
    adatokat harmadik személy részére csak kivételesen és abban az esetben
    továbbítja, valamint az általa kezelt adatbázist más adatkezelővel csak abban
    az esetben kapcsolja össze, ha az érintett ahhoz kifejezetten hozzájárul, vagy
    törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes
    adatra nézve teljesülnek.

j.    kizárólag Magyarországon végez tevékenységet, multinacionális
vállalatlánchoz nem tartozik, ezért kötelező szervezeti szabályozást bevezetnie
és működtetnie nem szükséges.

k. személyes adatot harmadik országban lévő adatkezelő vagy
adatfeldolgozó részére nem továbbít, nem ad át.

  • belföldi adatkezelő
    részére történő adattovábbítás(ok)ról nyilvántartást vezet, amely tartalmazza
    az Adatkezelő által kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az
    adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének
    meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott
    egyéb adatokat, ha jogszabály ilyeneket előír.
  • az adatvédelmi
    incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett
    tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az érintett
    személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát,
    az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására
    megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban
    meghatározott egyéb adatokat, ha jogszabály ilyeneket előír.
  • az EU 2016/679
    Rendelet 33. cikke alapján a személyes adat jogellenes kezelése vagy
    feldolgozása esetén bejelentési kötelezettsége keletkezik a felügyelő hatóság,
    a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé. Az Adatkezelő
    indokolatlan késedelem nélkül – ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy
    az adatvédelmi incidens a tudomására jutott – megteszi a bejelentést a
    felügyeleti hatóságnak kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően
    nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve
    .
    Az adatbiztonsági incidensekbejelentésének kötelezettsége indokolt és
    nem jelent aránytalan terhet az adatkezelőkre nézve.
  • ha az adatvédelmi
    incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek
    jogaira és szabadságaira nézve, az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül
    tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről, így közli 
    • az adatvédelmi tisztviselő vagy a további
      tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit;
    • az adatvédelmi incidensből eredő,
      valószínűsíthető következményeket;
  1. az Adatkezelő által az adatvédelmi incidens
    orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az
    adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését
    célzó intézkedéseket.
  • 3.      Az Adatkezelővel jogviszonyban álló, nem
    adatfeldolgozási feladatot végző szerződéses Partner adatkezelésének
    jogszerűségéért az Adatkezelő felelősségét kizárja.
  • Megfelelő
    biztonsági intézkedések alkalmazásával az automatizált adatállományokban tárolt
    személyes adatok védelme érdekében az Adatkezelő gondoskodik a véletlen vagy
    jogtalan megsemmisítés, vagy véletlen elvesztés, valamint a jogtalan
    hozzáférés, megváltoztatás vagy terjesztés megakadályozásáról.
  1. EGYÉB RENDELKEZÉSEK
  1. Adatkezelő a
    tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az egyes
    adatkezelések jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes
    személyek jogaira és szabadságaira, a változó valószínűségű és súlyosságú
    kockázat figyelembevételével olyan intézkedéseket hozhat, amelyek célja
    egyrészt az adatvédelmi elvek, másrészt a törvényi követelmények és érintettek
    jogainak védelméhez szükséges garanciák beépítése az adatkezelés folyamatába.
    Ennek körében Adatkezelő álnevesítést hajthat végre, ha azt törvény nem zárja
    ki és az adatkezelés jogalapjával és céljával összhangban van.
  • A személyes
    adatok álnevesítése csökkentheti az érintettek számára a kockázatokat, valamint
    segíthet az Adatkezelőnek (és az adatfeldolgozó(i)nak, ha igénybe vesz
    adatfeldolgozót) abban, hogy az adatvédelmi kötelezettségeiknek
    megfeleljen(ek). Amennyiben Adatkezelő álnevesítést használ, akkor annak
    feltételeit külön szabályzatban állapítja meg és teszi közzé. Az ilyen szabályzat
    a jelen Szabályzat mellékletének tekintendő.
  • Az álnevesített
    személyes adatokat, amelyeket további információ felhasználásával valamely
    természetes személlyel kapcsolatba lehet hozni, azonosítható természetes
    személyre vonatkozó adatnak kell tekinteni.
  • Adatgazda az a
    Munkatárs, akinél az adat keletkezett, és/vagy akinek az adathoz hozzáférési
    jogosultsága van, és/vagy akinek az adatot egy másik adatgazda, vagy harmadik
    személy továbbította, és/vagy akinek az adat bármilyen más módon a birtokába
    jutott.
  • Az adatgazda a
    birtokában lévő adatokat a vonatkozó jogszabályok, valamint a mindenkor
    hatályos Adatvédelmi- és Adatbiztonsági Szabályzat előírásainak megfelelően
    jogosult és köteles kezelni.
  • Adat törlését,
    helyesbítését, zárolását vagy megsemmisítését csak a hozzáférésre jogosult
    adatgazda, vagy belső adatvédelmi felelős (ha van ilyen kinevezve), vagy az
    ügyvezető végezheti el, és kizárólag abban az esetben, ha meggyőződött arról,
    hogy annak jogszabályban, a mindenkor hatályos Adatvédelmi- és Adatbiztonsági
    Szabályzatban, vagy egyéb szabályzatban meghatározott feltételei fennállnak.
    Amennyiben jogszabály, vagy belső szabályzat előírja, az adatok törlésének,
    zárolásának, vagy megsemmisítésének tényét az azt végrehajtó adatgazdának,
    belső adatvédelmi felelősnek, vagy ügyvezetőnek megfelelően dokumentálni kell.
  • Az adatgazda köteles
  1. a munkafolyamatok megfelelő szabályozása,
    szervezése útján gondoskodni arról, hogy
  1. maradéktalanul érvényesüljenek az adat- maradéktalanul
    érvényesüljenek az adat- és titokvédelmi előírások;
  1. az egyes
    Munkatársak, Partnerek kizárólag a feladatellátásukhoz szükséges mértékben
    juthassanak az adatok birtokába; ugyanakkor
  1. adatkezelése
    során a rendelkezésre állás elve érvényesüljön, vagyis az adatok a hozzáférésre
    jogosult más adatgazda, vagy harmadik személy számára elérhetőek és
    felhasználhatóak legyenek, ha azok a feladataik elvégzéséhez szükségesek;
  1. az adatok
    illetéktelen harmadik személyek birtokába kerülésének kockázata a lehető
    legkisebbre csökkenjen; ennek körében például a feladatvégzésével
    összefüggésben az általa létrehozott, vagy birtokába került, papíron rögzített
    adatokat (pl. manuálisan kitöltött formanyomtatvány, kinyomtatott Word vagy
    Excel dokumentum, stb.) köteles megvédeni a jogosulatlan hozzáféréstől, az
    elveszéstől, a fizikai károsodástól és a megsemmisüléstől. Ennek érdekében az
    adathordozó dokumentumokat a közvetlen felügyelete alatt, vagy a munkavégzés
    helyén, illetéktelenek számára nem hozzáférhető, zárt helyen (lezárt fiókban,
    szekrényben) kell tartania;
  • az adott terület
    adatkezelési és adatmentési tevékenysége, annak folyamata a vonatkozó
    adatvédelmi jogszabályokkal, továbbá az Adatkezelő szabályzataival összhangban
    történjen;
  • az elvárható legnagyobb
    gondossággal eljárni. Ezzel összefüggésben kötelesek megtenni mindazokat a
    technikai és szervezési intézkedéseket, amelyeket a mindenkor hatályos
    Adatvédelmi- és Adatbiztonsági

Szabályzat előír, valamint ezen túlmenően is, mindazt,
amit az adott helyzetben az ésszerűség megkövetel;

  • a felhasználói
    azonosító és a jelszó titkos kezelésére, e feladat teljesítése körében az
    adatgazda az azonosító és jelszó adatait bármilyen adathordozón csak és
    kizárólag saját felhasználás céljából rögzítheti, és ez esetben gondoskodnia
    kell arról, hogy ahhoz rajta kívül senki más ne férhessen hozzá. Az adatgazda
    az elektronikus adattárolási helyeken (nyilvántartási rendszerben) rögzített
    adatokhoz csak a saját hozzáférési jogosultságának keretei között, a saját
    felhasználói azonosítójával és jelszavával jogosult hozzáférni;
  • az elektronikusan
    tárolt adatok elveszésének megakadályozása érdekében a kizárólag általa
    használt adattárolási helyeken lévő adatokról rendszeres időközönként
    biztonsági mentést végezni, vagy e feladat elvégzéséről rendszeres időközönként
    értesíteni az ügyvezetőt.
  • Amennyiben
    adatkezeléssel összefüggő ügyben a vonatkozó jogszabályok és/vagy az Adatkezelő
    szabályzatainak rendelkezéseinek értelmezésével és/vagy alkalmazásával kapcsolatos
    kérdés merül fel, az adatgazda iránymutatást kérhet, vagy indítványozhatja
    állásfoglalás kérését az ügyvezetőtől.
  • Az adatgazda az
    adatkezelésre, adat- és titokvédelemre vonatkozó jogszabályi rendelkezések,
    továbbá mindenkor hatályos Adatvédelmi- és Adatbiztonsági Szabályzat, egy más
    belső szabályzat, munkaköri leírás, munkáltatói utasítás rendelkezéseinek
    megszegése esetén a magatartás, vagy mulasztás jellegétől függően
  1. büntetőjogi és/vagy
  • polgári jogi és/vagy
  • munkajogi felelősséggel tartozhat.
  1. Az adatgazda egyes feladatait a vonatkozó
    szerződés tartalmazza, amelyeket a mindenkor hatályos Adatvédelmi- és
    Adatbiztonsági Szabályzat, az SzMSz, munkaköri leírás, titoktartási
    megállapodás, munkáltatói utasítás további feladatokkal egészíthet ki.
  1. Jelen szabályzat szerzői jogi műnek minősül,
    tilos a Szabályzat egészének vagy részének, részletének másolása,
    többszörözése, újra nyilvánossághoz történő közvetítése, a mű mindenfajta
    eltorzítása, megcsonkítása, egészben vagy részben történő használata,
    felhasználása, feldolgozása, értékesítése a szerző írásos hozzájárulása nélkül.
    Szabályzat szerzője az Adatkezelő.
  1. Adatkezelő felhívja a figyelmet, hogy a
    Szabályzat az Adatkezelő sajátos adatkezelési tevékenységei alapján készült, és
    nem használható sablonként, mintaként. Minden adatkezelőnek a saját működése
    szerinti szabályozásra van szüksége.
  1. A Szabályzata olvasója, felhasználója tudomásul
    veszi, hogy a felhasználási engedély nélküli felhasználás esetén a szerzőt,
    tehát az Adatkezelőt kötbér illeti meg. A kötbér összege oldalanként bruttó
    50.000.- Ft. Szabályzat olvasója, felhasználója tudomásul veszi, hogy ezen
    kötbérkikötés nem túlzó, és ennek tudatában használja fel a Szabályzatot.
    Szerzői jogi jogsértés esetén az Adatkezelő közjegyzői ténytanúsítást alkalmaz,
    melynek összegét szintén a jogsértő felhasználóra hárítja.

Kelt: 2018.
december hó 1. nap

Léleképítő
Szellemi Önfejlesztő Bt.

A Léleképítő
Szellemi Önfejlesztő Bt.– „BALANCE-CLUB” Adatvédelmi- és Adatbiztonsági
Szabályzatának I. sz. Melléklete

Hivatkozva
az Adatvédelmi- és Adatbiztonsági Szabályzat 11. fejezet 2. pontjában
meghatározottakra, Adatkezelő ezúton értesíti és tájékoztatja az érintetteket,
hogy az Adatkezelő

  1. kiszervezett könyvelési és bérszámfejtési
    feladatok ellátásával megbízott adatfeldolgozója:

Név:

Székhely:

Adószám:

Cégjegyzékszám/nyilvántartási
szám:

Képviseli:

Hivatkozva
az Adatvédelmi- és Adatbiztonsági Szabályzat 11. fejezet 8. pontjában
meghatározottakra, Adatkezelő ezúton értesíti és tájékoztatja az érintetteket,
hogy az Adatkezelő Partnerei a következők:

Név:

Székhely:

Adószám:

Cégjegyzékszám/nyilvántartási
szám:

Képviseli:

Kelt: 2018.
december hó 1. nap

Léleképítő
Szellemi Önfejlesztő Bt.